DE DEKKING BIJ JE HOND EN GEBOORTEKALENDER

                                               
 

DE DEKKING

Als uw teef zich niet agressief tegenover de reu gedraagt, wordt hij losgelaten en begint haar het hof te maken. Als zij dekrijp is, zal ze aan dat spel meedoen en als hij haar een paar keer benaderd heeft en zeker is dat ze hem niet zal afbijten, zal hij op haar springen. Tegen deze tijd zal ze met stijve achterbenen gaan 'staan', met de staart omhoog en zijwaarts gehouden en als het goed is tilt ze de vulva iets op om de reu te helpen naar binnen te dringen.


De reu zal de teef keer op keer bespringen tot hij in de goede positie staat om naar binnen te dringen en als dat moeilijkheden geeft zal de eigenaar van de reu erachter zien te komen of de hond te laag of te hoog staat. Als hij te hoog mikt, wat vaak gebeurt, moet men de teef zo neerzetten dat ze op een lichte helling staat met haar achterhand iets omhoog. Met zo'n kleine aanpassing zal het de reu wel lukken en zal hij op de teef rijden tot het zwellichaam in zijn penis opgezwollen is en de dieren 'geknoopt' zijn.


Daarmee is de paring volbracht en zitten de twee honden een tijdje vast. Eenmaal geknoopt, zal de reu zijn voorpoten van de teef afhalen en zal zich willen omdraaien. Deze houding is gebruikelijk bij parende honden en wordt bereikt doordat de reu een van zijn achterpoten helemaal over de rug van de teef heen tilt, waardoor hij kan draaien en de beide dieren in tegengestelde richting staan. Het 'vastzitten' kan van ongeveer tien minuten tot een uur of meer duren, maar meestal duurt de koppeling 15-20 minuten.

   De voorbereiding van uw hondje en de komst van de pups kan erg leuk zijn, hou er rekening mee dat er zich ernstige complicatie's kunnen voordoen. Daarom is het van groot belang om de datum van dekking van uw teef bij te houden zodat je weet wanneer de pups te verwachten zijn. Verwittig je dierenarts op voorhand van de nakende bevalling!
Tip Klik hier voor de: GEBOORTE KALENDER

bron: www.goldenretrieverfokkers.nl