INFO OVER HET CHIHUAHUA RAS

   

Chihuahua: rasinformatie en karakter


De Chihuahua dankt zijn naam aan een Mexicaanse provincie genaamd Chihuahua, in 1850 werd de Chihuahua daar ontdekt. Het is het oudste Amerikaanse hondenras dat we kennen. Men vermoedt dat dit ras in de tijd van de Inca's als een heilige hond werd beschouwd. Tegen het einde van de vorige eeuw brachten toeristen de hondjes mee naar huis en zijn deze hondjes in Europa beland.
De Chihuahua is het kleinste hondje ter wereld.


Levensverwachting:
De gemiddelde leeftijd van een chihuahua ligt tussen de 12 en 14 jaar.

Grootte:
De chihuahua is het kleinste hondje ter wereld, zijn gewicht ligt tussen de 500 en 3500 gram en is tussen de 15 tot 22 cm. In de rasstandaard word als ideale gewicht voor een volwassen chihuahua genoemd: tussen 1,5 en 3 kg.


Vacht:
Chihuahua's bestaan in kortharige en langharige variant. De kortharige chihuahua heeft een glanzende, glad liggende en zachte vacht. De langharige chihuahua heeft lang, fijn, zacht haar; dit kan sluik of licht golvend zijn. Deze chihuahua variëteit heeft een forse kraag en oor franjes rond de nek. De kleur van de vacht bij de chihuahua varieert en kan crème, zwart, blauw, rood, lavendel, merle, mokka, chocola, smoke of graankleurig zijn, met of zonder donkere en witte aftekeningen.
Alle kleuren zijn toegestaan.


Karakter, opvoeding:
Dit kleine Mexicaanse hondje is heel dapper en waakt als de beste.
Net als bij de mens is geen enkele Chihuahua hetzelfde. De korthaar is vaak iets pittiger van karakter dan de langhaar. De chihuahua gaat ook een grote hond niet uit de weg, het lijkt wel of hij zich niet bewust is van zijn gering formaat.
Chihuahua's zijn lief en vrolijk van karakter, slim en levenslustig.
Samenleven met andere honden en katten is meestal geen probleem voor de Chihuahua. Doordat de Chihuahua zo grappig en attent kan zijn, is het heel moeilijk om aan zijn charme te weerstaan. Een goed gefokte en gesocialiseerde Chihuahua heeft een goed karakter en is niet bijterig, zenuwachtig of irritant. Hij vindt iedereen die hij vertrouwt aardig, maar is erg gereserveerd tegenover vreemden. Ten opzichte van zijn baasje gedraagt hij zich vaak erg verdedigend, hij wil zijn baas dan beschermen, hetgeen dikwijls wordt aangezien voor agressie. De Chihuahua is erg intelligent en leert gemakkelijk, maar hiervoor moet wel heel consequent opgetreden worden. Als de eigenaar niet streng genoeg is, kan de Chihuahua snel slechte manieren aanleren, zoals blaffen of bijten.

De meeste Chihuahua's wandelen best wel graag, maar zijn ook al gauw tevreden met een kort wandelingetje en wat snuffelen rondom uw huis. Hij kan heel goed gehouden worden op een appartement of flat. Het is ook heel gemakkelijk van een Chihuahua aan te leren om zijn behoefte op een kattenbak te doen.


Onderhoud:
Chihuahua's hebben weinig uiterlijke verzorging nodig.
De langharige Chihuahua moet geregeld geborsteld of gekamd worden, vooral de streek rond de oren, de staart en de borst. De kortharige Chihuahua zo nu en dan met een rubberen borstel borstelen en de ogen proper houden.
Verder uiteraard het standaard verzorgen zoals de nagels kort houden en de tanden moeten ook regelmatig worden nagekeken op tandsteen.


Training:
Ook al worden Chihuahua's meestal niet getraind omwille van hun kleine gestalte, toch zijn Chihuahua's leergierig.

Activiteit:
Chihuahua's krijgen meestal voldoende beweging door binnen rond te lopen.
Natuurlijk zegt de Chihuahua geen neen tegen een lange wandeling en kan hij u gerust een paar kilometers gezelschap houden.


 Tea-cup Chihuahua

Deze benamingen zijn voor de Chihuahua onjuist: in de rasstandaard van de Chihuahua komt uitsluitend de naam "Chihuahua" voor, met 2 variëteiten: de korthaar en de langhaar Chihuahua.

Met "Tea-cup" Chihuahua wordt op internet vaak geadverteerd (meestal door niet erkende fokkers) om bij kopers de indruk te wekken dat de bewust te klein gefokte hond speciaal, zeldzaam en kostbaar is. Integendeel, een bewust te klein gefokte Chihuahua heeft vaak een grote open fontanel en niet gesloten schedelnaden. Denk aan het risico hiervan! Door kruising van zeer kleine vader met zeer kleine moeder kunnen deze pups bovendien ernstige gezondheidsproblemen hebben, of later krijgen, bv. een waterhoofd, schildklier- of leverproblemen. Natuurlijk kan in een nestje met normale ouders best eens een kleine Chihuahua voorkomen, dit kan een heel gezond hondje zijn.                                                                                  

Af en toe chihuahua pupjes te koop in unieke kleuren.

Copyright.
Niets van deze website mag zonder toestemming overgenomen worden.

Terug naar boven

CHIHUAHUA'S

af en toe schattige chihuahua pups te koop, in speciale kleuren zoals chocola,lavendel,merle,mokka,smoke,mokka lavendel...enz.
Zola ons langhaar Chihuahua reutje in de kleur bleu smoke bied zijn diensten aan als dekreu, hij heeft een stamboom Sint Hub. uit toplijn.
De vader van onze dekreu is belgisch kampioen, verder in opgaande lijn vele titels behaald op de tentoonstellingen.

Onze chihuahua zijn langharige en af en toe hebben we mini chihuahua pups te koop, in kleuren zoals chocola, lilac, tabby, brindel, lavendel, merle, mokka, smoke, beige, zwart, wildkleur,mokka lavendel, blauw, schoko, chocolade, schoko ...enz.
De foto's van onze langharige chihuahua pups vind je op pagina " kleuren pups" op onze website.
Op onze website vind je heel veel informatie over de chihuahua, teacub chihuahua, drachtigheidskalender, socialiseren, normale maat van chihuahua, mini chiwawa.
Koop altijd bij een betrouwbare chihuahua fokker en informeer jezelf heel goed eer je een chihuahua koopt.!
Af en toe schattige chihuahua pups te koop bij chihuahua lovers, wij wonen in Geel in de provincie Antwerpen in de kempen.
Wij leven samen met onze grote liefde de chihuahua's

je ziet het zoveel staan op het internet en ze zijn zo schattig die kleine pupjes in speciale kleuren: chihuahua puppies te koop of chihuahuapups in de kleuren zoals chocola, bleu, lavendel, mokka, beige, Bleu merle, blond of chihuahua pupjes te koop of regelmatig een nestje beschikbaar en te koop of chihuahua pups af en toe te koop of chihuahua reu langhaar te koop of mini chihuahua pups in erkende kennels te koop of chihuahua teefje te koop of chihuahua reutje te koop of chihuahuapups in kleuren zoals chocola,bleu,lavendel,mokka,beige,Bleu merle en blond te koop of chihuahua pupjes langhaar regelmatig een nestje beschikbaar of chihuahua pups af en toe te koop of chihuahua teacub te koop of mini chihuahua kennel heeft mini chihuahua teefje te koop of chihuahua teefje herplaatser te koop of chihuahua reutje te koop of hobby fokker van chihuahua heeft een reu en een teef te koop of hobby fokkers van chihuahua's heeft pups om te verkopen of kennel enkel met stamboom sint hubertus heeft korthaar chihuahua pups te koop.
Let wel heel goed op waar je u chihuahua pup aankoopt, het is het beste dat je u eerst heel goed informeerd, dat je de chihuahua ouderdieren ook te zien krijgt, is dit niet het geval koop dan je chihuahua elders aan waar je de ouders van de chihuahua pups wel te zien krijgt.

Wij zijn een erkende chihuahua hobby particulier fokker,af en toe hebben we een nest langhaar en korthaar chihuahua pups te koop bij onze kennel genaamd chihuahua lovers.
Je kan best een chihuahua kopen bij een erkende kennel particulier of hobby kennel.
Onze chihuahua's worden met de rootste zorg gefokt, binnenhuis grootgebracht, gesocialiseert en met veel liefde verzorgd.
Onze pupjes,wat zijn ze toch lief die kleine chiwawa's.


Informatie


Onze chihuahua ouder dieren stammen allen af uit zéér goede bloedlijnen en zijn zeer zorgvuldig uitgekozen.
Ze hebben stambomen van Sint hubertus van FCI, ons Viénna heeft een stamboom van UCI, volgende titels zijn behaald in de lijn :

"Europa-Cup-Sieger" "Olympia-Bundes-Sieger"

"Weld+Olymp+Bundes+Eu-Cup-SG.Berlin+Deutschland-Sieger"

" Wt-Id+Bd+Ch-Dtld+EU+Olymp+Berlin-Sg."

" Wt+Nat+Int-Jgd-Ch.,Dtld+vielf.Sg "
verder heb je nog volgende verenigingen die stambomen of Pedigree afleveren en dan kan je ook deelnemen aan tentoonstellingen: VRZ, CFD, UCI, FCI, VK,VDH,DHS,VRZe.V., CKD, CC,Niet alle fokkers of kennels hebben er kaas van gegeten hoe chihuahua's op een deftige manier te fokken wij met onze erkende hobby kennel hebben ook genetica en erflijkheidsleer bestudeerd en door de jaren ervaring mogen wij zeker over erkenning praten.
De kleinste honden ter wereld.


Chihuahua hondjes zijn afkomstig uit Mexico, en een chihuahua is het kleinste hondje ter wereld. chihuahua's zijn eigenzinnige, overmoedige en speelse hondjes met karakter. Bekijk onze beschikbare chihuahua pups nu op onze website .

Karakteristieken

Er zijn 2 versies verkrijgbaar :
Langharige Chihuahua en
Kortharige Chihuahua.
Je ziet ze in alle mogelijke kleuren. Wij zetten regelmatig nieuwe foto's van de beschikbare Chihuahua pups op deze site.


Zeer prachtige Bleu en Choco merle pupjes,reutjes en teefjes af en toe te koop met stamboom uit toplijn van sint hubertus !
Wij hebben twee mooie chihuahua reutjes en teefjes te koop en mini chihuahua pups.
Langharige chihuahua pupjes in speciale kleuren zoals lavendel,merle,chocola,choco,beige,blond,mokka,bleu, af en toe beschikbaar.Wij zijn chihuahua hobby fokker van langharige chihuahua's met de nodige kennis over genetica en erflijkheidsleer.Heel veel rasinformatie over chihuahua fokker, mini chihuahua's op onze website.informatie over de chiwawa op onze site en over de chihuahua fokker en let goed op wanneer je een pup koopt bij een chihuahua fokker,niet iedere chihuahua fokker heeft het goed voor met de minnie hondjes .
Intresse in chihuahua puppys langharig met speciale kleuren?ga altijd bij een goede betrouwbare chihuahua fokker.Chihuahua kopen,doe dit niet impusief ook niet met andere dieren of honden ,hondjes,puppies,pups,dieren...enz.


chihuahua pups zijn o zo schattig .chihuahua pups zijn niet anders als andere puppies,denk na als je chihuahua pups of een pup wil aankopen en koop chihuahua pups of pup niet zonder na te denken,neem je tijd.


CHIHUAHUA,PUPS,TE,KOOP,CHIHUAHUA,MINI,PUP,TE,KOOP
CHIHUAHUA pup te koop bij chihuahua lovers !
Regelmatig een teef of reu te koop in chocola.
Koop niet impulsief een chihuahua pup maar neem eerst uitgebreid informatie over de chihuahua pup die je wenst te kopen !

Zola ons Chihuahua reutje kleur bleu smoke, met stamboom Sint Hubertus uit toplijn bied zijn diensten aan als dekreu, maar is niet te koop mensen.

MOMENTEEL EEN SCHATTIG CHIHUAHUA PUP TEEFJE TE KOOP IN CHOCOLA KLEUR.

Onze chihuahua pups worden gezellig in huis grootgebracht.
We hechten ook veel belang aan het socialiseren van onze chihuahua pups alvorens ze verkocht worden en naar hun nieuwe baasjes gaan. Eens de pups aan hun nieuwe baasjes verkocht zijn, zetten zij het socialiseren van de chihuahua pupjes verder, wat héél belangrijk is.

een chihuahua pup koop je niet inpulsief, trouwens geen enkel dier !

EEN CHIHUAHUA IS EEN VRIEND VOOR HET LEVEN EN NIET ZOMAAR IETS DAT JE EENS EVEN SNEL KOOPT !
Een chihuahua pup kan je kopen in alle kleuren .
Chihuahua puppys kan je ook makkelijk houden op een appartement.
chihuahua pups zijn ook héél aanhangkelijk en zitten niet graag alleen thuis , zekers niet te lang.
Je hebt mini chihuahua's die je kan kopen, ze worden ook wel eens de teacub genoemd, doch deze zijn niet erkent en krijgen ook geen stamboom.


Wij hebben chihuahua's, langharige te koop in verschillende chihuahua kleuren, chihuahua's in blauw, chihuahua mini puppies, chihuahua mini mini, chihuahua chocola pups, chihuahua pups in bleu merle, Chihuahua puppys, Chihuahua puppy, Chihuahua puppys, Chihuahua klein puppy,Chihuahua pups en puppies beschikbaar, Chihuahua minni of hele kleine minni minni chihuahua, Chihuahua puppy te koop met mooi appelkopje.

Meer info over de chihuahua

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld.
De Chihuahua is een echte gezelschapshond.
Chihuahua?s worden vaak schoothondjes genoemd.
Vaak is er één persoon binnen het gezin waarmee de Chihuahua een extra hechte band aangaat. Hoewel de meeste Chihuahua?s zo?n ?voorkeursbaasje? hebben, kunnen ze meestal ook prima opschieten met de andere gezinsleden - inclusief eventuele andere huisdieren.
Kortharige Chihuahua?s zijn qua karakter over het algemeen pittiger en feller dan hun langharige .
Het karakter van een langhaar chihuahua reutje is eender aan een langhaar chihuahua teef.
Een chihuahua met stamboom Sint Hubertus is evengoed als een chihuahua zonder stamboom , zolang de fokker maar weet met wat hij bezig is.
De chihuahua is een hondje die een groote persoonlijkheid heeft.


Chihuahua puppy te koop bij chihuahualover.bes in speciale kleuren ! aangeboden Chihuahua puppy te koop in chocola en ook een reutje te koop in bleu met mooi appelkopje. Chihuahua puppy te koop in mokka,choco,lavendel,merle...enz. We verkopen maar af en toe Chihuahua puppy's.

chihuahua kopen? Ze zijn zo schattig ze bieden je zelfs al een chihuahua pup aan die je kan laten overkomen met het vliegtuig.
chihuahua die met liefde en veel zorg werden grootgebracht.
Onze chihuahua's hebben een FCI stamboom uit zéér goede bloedlijnen.
zoekwoorden:chihuahua,chihuahua pups,chihuahua te koop,chihuahua kopen:chihuahua fokkers,teacup chihuahua te koop,gratis chihuahua pups,chihuahua namen,chihuahua fokker,chihuahua winkel,chihuahua kleding,chihuahua tassen,mini chihuahua te koop,chihuahua karakter,langharige chihuahua,chihuahua kleding winkel,gratis chihuahua,chihuahua kleertjes,chihuahua kennel,www.chihuahua.be,chihuahua opvoeden,chihuahua kleding online,chihuahua pups gratis,chihuahua pup,
chihuahua store ,chihuahua pups te koop,mini chihuahua pups te koop,chihuahua spullen,te koop chihuahua,chihuahua pups kopen,goedkope chihuahua pups,chihuahua info,chihuahua tas,fokkers chihuahua,chihuahua informatie,erkende chihuahua fokkers,chihuahua tuigjes,chihuahua pup kopen,mini chihuahua pups,langharige chihuahua pups te koop,chihuahua asiel,chihuahua korthaar,langharige chihuahua pups,chihuahua draagtas,honden chihuahua,
chihuahua mandjes,halsband chihuahua,chihuahua kleren, kruising chihuahua,

 

waar koop ik een chihuahua